In het artikel ¨60-plussers zoeken partner” (B&W, 8/2) vertelt een mevrouw dat ze vroeger voor haar man een driegangenmenu kookte met elke dag soep als voorgerecht. Nu hoeft ze dat gelukkig niet meer te doen. Ook de andere vrouwen laten zich negatief uit over het koken. Bekend is de uitspraak: “Nog snel even eten, dan hebben we dat ook weer gehad”. Het eten (koken) wordt in dit land kennelijk als een last gezien. Misschien ergens ook wel begrijpelijk, want de Nederlandse keuken is saai, ongezond ( te veel koolhydraten = glucose), en nogal bewerkelijk (bijna alles moet worden kapotgekookt en gebakken). In de jaren dat ik in Frankrijk woonde was het eten elke dag weer een feestje en ik heb daar ook geleerd om snel de meest lekkere en gezonde gerechten te maken, waarmee je ook nog eens minder calorieën binnenkrijgt. Misschien is het een idee om in de strijd tegen obesitas i.p.v. maagverkleining (Magazine, 8/2) voor de Franse keuken te kiezen.
Alle dagen soep (VK, 8/2/25)
11 dinsdag feb 2025
Posted Brieven, Kunst en Cultuur, Voedsel
in